2014. máj 20.

5 ok, hogy miért indulj a BikeSafe BRM túrán!

írta: bringasandras
5 ok, hogy miért indulj a BikeSafe BRM túrán!

Korábban már megvitattuk a kerékpárválasztás szempontjait, aztán néhány nappal ezelőtt írtunk róla, hogy milyen szempontok szerint tervezzünk magunknak bringatúrát, ezúttal pedig rögtön egy példával rukkolunk elő.

A május 31-én Eplényből rajtoló országúti teljesítménytúrát kettő távon, 55 és 85 kilométeren rendezik. A túra kiírása itt olvasható. A vonalvezetés végigkalauzol bennünket a Bakony nyugati részén, a tési szélmalmok, a csőcspuszitai emlékpark és a Holitscher-kastély meglátogatása pedig igazi kultúrális felfrissülésként hat. Kedvcsinálónak összeszedtük a szempontokat, hogy miért érdemes részt venni egy szervezett túrán.

2013photo28.jpg

fotó: Kaszanyiczki László

Biztonságérzést ad
Nagy előny, hogy a szervezett túrák útvonalát már kitalálták a szervezők, nekünk csak végig kell menni rajta. Komoly segítség, hogy a zsebünkben ott lapul a térkép, az itiner, amit a szervezők adtak, így az eltévedéstől nem kell félnünk.
Szerencsére az útvonal nem teljesen kötött, akkor állunk meg, amikor akarunk és ha útközben kedvünk szottyan egy sörre, az is belefér.

szelmalom.jpg

Csapatépítőnek is felfogható
Unokabátyámék minden évben elindulnak kerékpárral Balatont kerülni. Ilyenkor összejönnek a régi barátok, hogy 3-4 önfeledt napot együtt töltsenek. Az utóbbi időben ezek a túrák már inkább a szórakozásról szólnak és többször elhangzott már, hogy "jövőre is körbetekerjük a Balatont, de bringát már nem viszünk"...

Élményt és motivációt nyújt
A túrát teljesítők számára kihívást jelent egy-egy túrarészvétel, ha olyan távot választunk, ami eddig még nem. Ha eddig csak munkába jártunk bringával, akkor a 85 kilométeres táv legyűrése kihívás, amihez erőt ad a szervezett jelleg és az, hogy rajtunk kívül még sokan jönnek ugyanazon az útvonalon. Mindig találkozunk valakivel az ellenőrzőpontokon, és a túratársakkal váltott néhány kedves szó pedig motiváló a következő szakaszra. A túra után pedig büszkén tehetjük ki a teljesítésért járó oklevelet és érmet a szobánk vagy épp az irodánk falára.

holitscher.jpg

Eddig nem látott helyekre jutsz el
A túrákat általában azok szervezik, akik az adott környéket jól ismerik, az útvonalat már számtalanszor bejárták. Olyan helyekre is elkalauzolnak, amit mi lehet nem is találnánk meg soha. Lehet, hogy jártunk már a környéken, de nem vettük észre azt a kis leágazást, ahova a szervezők beirányítanak majd minket.

Teszel az egészségedért
Azt mondják, ahol az élsport kezdődik, ott van vége az egészségmegőrzésnek. Egy jó kis bringázásba még nem halt bele senki. Heti 3-5 óra sportolás már csodákra képes, egészségmegőrző hatása van és kikapcsol.

 IMAG0692.jpg

Egészségetekre!

Szólj hozzá