2014. máj 08.

Összeállt a "Dreher 24" 24 órás csapata

írta: bringasandras
Összeállt a "Dreher 24" 24 órás csapata

Mint azt korábban már írtuk, a fejünkbe vettük, hogy részt veszünk a júliusi zánkai 24 órás mountain bike maraton versenyen. Összeállítottuk hobbi csapatunkat, amivel a lehető legjobb eredményt kívánjuk elérni.

A 24 órás váltóverseny lényege, hogy 24 óra leforgása alatt a csapat tagjai közül egy valaki mindig a körpályán tekerjen és a cél, hogy minél több kört tegyenek meg. A baráti körből verbuváltunk egy csapatot, amit a legszínesebb egyéniségek alkotnak és csak egy közös bennünk: a kerékpározás.

manó1.jpg

Bokros Manassé

Manót sokan a háta mögött csak "Az Öreg"-nek becézzük, hiszen neki már a B oldal pörög, nemrég már belekarcolt a negyvenbe... Emögött amúgy csupa szeretet lakozik irónia nélkül, hiszen a teljesítmény, ami a lábaiban lakozik sok fiatal számára is irigylésre méltó. Számos kiemelkedő eredménye mellett tavaly a cross country magyar kupa második helyét szerezte meg, idén pedig kislányának, Csengének az edzéseit irányítja. Mostanra rá helyeződött a hangsúly a család versenyzését tekintve és biztosítva látszik, hogy a Bokros név továbbra is jelen legyen a versenyek dobogóin.

Manó mintegy 20 éves rutinjával biztosan sokat tud majd segíteni a csapaton belül, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból.

narisaris.jpg

Enyingi Péter

Peti egy igazi életművész. Nagyon izgága, soha nem bír megmaradni a seggén, de ezért is szeretjük. A csapatból lehet, hogy neki van a legkevesebb versenyzői rutinja, viszont jó fej. És ez is fontos, hogy ha majd erősek nem leszünk, legalább jókat röhögjünk. Ő naponta kettőször pattan nyeregbe a betondzsungelben, ahol egy sebességes városi bringájával tartja rettegésben magát és környezetét. Peti Budapesten dolgozik, s a villamossínek, a padkák és a közlekedés motoros járművei biztosítják számára a magas adrenalint. Hétvégén pedig az erdőket veszi célba, akkor a mountain bike-ozás kerül főszerepbe.

Egy kis figyelmet igényel, de akkor bizony mindent óramű pontossággal végez. Remélem, hogy működni fog ez a versenyen is, amikor a 6:40-es körátlagot kapja ukázba...

mayern.jpg

Mayer Balázs

Balázs próbál a lehető legprofibban a bringázáshoz állni, de ez néha nem sikerül, mert a fiatal, és szép - leginkább a barna hajú, barna szemű (bringás) - hölgyek gyakran elveszik az eszét (és szívét), ilyenkor edzője, Bálint pedig csak fogja a fejét, hogy most mit is kezdjen ezzel a sráccal, akiben rengeteg ambició van, csak néha a gyengébbik nem belekever a felkészülésébe...

3 éves versenytapasztalata van, leginkább maratonversenyeken indul, egyszer vett részt eddig 24 órás csapatversenyen, viszont a későbbiekben

mindenképpen szeretné magát próbára tenni duóban, illetve majd ha belenől, és meglesz a kellő rutinja, és edzettsége - na és persze a hölgyeket is tudja majd kezelni - akkor a szóló 24 a cél! Állítólag ehhez megvannak az adottságai is... és a csajozáshoz is.

A csapaton belül valószínűleg ő lesz az ügyeletes szépfiú, aki beszélget majd a szurkoló lányokkal, miközben mi a pályán szenvedünk... azért reméljük, hogy hasznát vesszük annak, hogy elég jól bírja a hosszútávú terheléseket.

bence.jpg

Kuntár Bence

A legfiatalabb versenyző, de közel sem kezdő, ami a kerékpározást illeti. Tipikusan az a bringás, aki mindig talál kifogást, miért nem ment jól aznap. Mindig a jövő évben fog jól teljesíteni, de azért halad ha kell. Több 24 órás versenyen hárult már rá fontos szerep csapatban, amit mindig maximálisan megoldott, olykor a pihenőidőben a mosdóban színeseket ásítva. Ex-fesztivál munkásként és mernök hallgatóként az alváshiánnyal biztosan nem lesz baja!

toth.jpg

Tóth András

Legutoljára maradtam én, András. Manó mellett nekem van a legtöbb versenytapasztalatom és már többször indultam a 24 órás versenyen. Az eddigiek nem voltak túl sikeresek, hiszen iszonyat fiatalon, még 20 éves korom alatt szóló indulással próbálkoztam. Az élettannal kevésbé voltam tisztában ekkor még és bár borítékolható volt, hogy nem fogom bírni 10 óránál tovább, én azt hittem, hogy mégis. De nem.

Majd duóban próbáltunk szerencsét, amikor csapattársam dereka adta fel a küzdelmet és dobogós helyről szálltunk ki 16 óra versengés után.

Ha még akadt valaki, aki ezek után bízik a csapatban, annak (de inkább a többieknek) elmondanám, hogy azóta sokat értünk, fejben erősebbek lettünk. Remélem...

Szólj hozzá