2014. máj 02.

Kulcsra zárva - lakatoljuk a bringát okosan!

írta: Mayer Balázs
Kulcsra zárva - lakatoljuk a bringát okosan!

Legtöbbünk munkába járásra, illetve túrázásokhoz, kirándulásokhoz használják kétkerekűjüket, így sokszor kerülünk olyan helyzetben, hogy be kell ugranunk egy boltba, esetleg megtekintünk egy-egy nevezetességet vagy múzeumot, ahova nem szerencsés kerékpárral behajtani. Ilyenkor őrizetlenül kell hagynunk bringánkat, és mivel idomított őrkutyát sem vihetünk magunkkal mindig, ezért szükségünk lesz egy jó kerékpárzárra.

bikelock.jpg

Mindenféleképpen erős, és strapabíró zárat kell beszereznünk, ami ellenáll a lemezvágó ollónak vagy a fémfűrésznek, így a „gazdaságos” és a hasonló szupermarketekben kapható párszáz forintos-típust gyorsan felejtsük el, és inkább egyszer költsünk egy nagyobb összeget, egy minőségi és robosztus konstrukcióra!

tigr_bike_lock_joshua_newman_john_loughlin_2-thumb-525xauto-26541.jpg

A legtöbb bringánál már elterjedtek a gyors-záras rendszerek, emiatt a kerék és a nyeregcső könnyen kiszedhetővé vált, az élelmes tolvajok pedig szívesen kötik el részleteiben a kerékpárokat, emiatt mindenképp gondoljuk végig, hogy milyen hosszúságú kerékpárlakatot szerzünk, hogy a két kereket illetve a vázunkat is megfelelően biztonságban tudhassuk be! Jó megoldás lehet kapásból két zár, vagy lakat beszerzése.

mst_bikeaka7583.jpg

Élelmesebb bringások, még a nyerget  - nyeregcsővel együtt -, és a lámpákat is (ki)leveszik, majd elrakják táskájuk mélyére, mert sajnos a bringáról könnyen és gyorsan lelophatóak, még akár fényes nappal is. Nyilván jó megoldást lehet az is, hogy a boltba járós, illetve városi bicikliinkre nem rakunk gyors-záras rendszert…

zar_6.jpg
Szerencsénkre a kerékpározásban tapasztalható technológiai fejlődés a zárakra is jellemző, ezért a tervezők egyre jobb és biztonságosabb ötletekkel állnak elő. Ezek közül remélhetőleg sok fog elterjedni, így bringáinkat is nagyobb biztonságban tudhatjuk majd.

saddle_lock.jpg

Ebből a bringából nem kell kivenni a nyeregcsövet.

 

pedal_lock4-1.jpeg

Akár a pedálunkat is használhatjuk zárként.

 

Kevin-Scott-Bendy-Bike-3.jpg

Te tekernél összehajtogatható bringán!?

Szólj hozzá

tech kerékpárzár kerékpárlakat