2014. júl 31.

Őrült trike-osok! Te kipróbálnád?

írta: bringasandras
Őrült trike-osok! Te kipróbálnád?

Ülni a föld felett 5 centivel és féktelenül száguldani lefelé egy alig irányítható szerkezettel. Számtalan fiatalnak ez a csöppet sem veszélytelen hobbija van, hogy (ész?) fék nélkül rohan lefelé a lejtőn.

trike.jpg

A trikeokról általában a három kerekű motorok és a rajta nyugalmasan pöffeszkedő öregurak juthatnak az eszünkbe. Tipikusan azok, akik bizony az ég egy adta világon nem sietnek sehova, nyugodtan hagyják rázkódni a sörtől megereszkedett hasukat az 1000 köbcentis motoron.

A trike bringák valószínűleg hasonlóképp jöttek létre, mint a '60-as években a BMX-ek (bicycle moto x=cross), amit azok a fiatalok használtak, akiknek nem volt pénzük a crossmotorra. Bár azóta már a BMX-ek is eltávolodtak a motoroktól, ahogy már a trike-ok esetében sincs meg az a közeli viszony.

trike2.jpg

Ezek a fajta trike-ok leginkább egy dodzsemhez hasonlítanak, hiszen laposak és iszonyat alacsony súlypontjuk van, így szinte lehetetlen felborítani. A három, közel szabályos háromszög formában elhelyezkedő kerék mindig stabilitást nyújt. Az első kerék egy nagyobb, hagyományos gumiabroncson fut, míg a hátsók egészen aprók és csúsztatható anyaggal borítottak, hogy minél jobban lehessen driftelni vele.

Hazánkban a Bakony aszfaltos lejtőin és a Bükkben is találkozhatunk kisebb társaságokkal, akik trike-okkal csúszkálva gyűjtik maguknak az adrenalint.

trike1.jpgVajon miért nem meglepő, hogy ezt a képet egy orosz oldalon találtam?

Ha kedvet kapott valaki, hogy egy ilyen lélekvesztőt építsen, akkor az internet széles csatornáin pár perc keresgélés után találhat építési leírást hozzá.

Szólj hozzá

tech trike sebesség sérülések sebességrekord