2014. júl 07.

Kerékpár választási tanácsok csajoknak

írta: Mayer Balázs
Kerékpár választási tanácsok csajoknak

A legtöbb esetben egy leányzónak másféle elvárásai vannak a bringájával szemben, mint egy pasinak. A csajoknál többet számít a bringa kinézete, a „trendi” cuccok, amik persze színvilágban is illenek a kerékpárjukhoz. Nehéz a döntés, hiszen kismillió verzió közül választhatnak… megpróbálom tömören és röviden összefoglalni, hogyan, vagyis miből érdemes kiindulni!

Szóval, hogy válasszon magának kerékpárt a szebbik nem? Valljuk be, – nagy sajnálatunkra - kevés hölgyversenyző van, viszont egyre több bringás lány akad – szerencsére. Ezért nem első szempont az, hogy a bringa egy vérprofi, versenygeomátriával megáldott karbon vázas csúcsgép legyen.

deervalley_lustadvanced.jpg

Érdemes olyat választani, amivel akár könnyebb terepen is elboldogulnak a hölgyek, ha esetleg túrázni indulunk, vagy indulnak a barátnőikkel együtt.
Kiindulásnak elég egy jobb, alsó/középkategóriás mountain bike, vagy egy trekking bicikli.
Ízlés szerint lehet női - vagy akár végszükség esetén egy kisebb férfi vázas -  de ha lehetőségünk van, mindenképp női legyen a váz kialakítása, hiszen ezeket a bringákat csajoknak tervezik, pl.: könnyebb leszállni róla, kényelmesebb, stb…Azt pedig, hogy merevfarú vagy össztelós bringát választunk, az már csak igazából az anyagi költségvetés kérdése. A kettő közti különbséget pedig már tárgyaltuk egy korábbi bejegyzésünkben.
Szerencsére a gyártók nagy része már külön termékpalettával és modellekkel rendelkeznek, amiket kifejezetten „női felhasználásra” szánnak.

Julcsa.jpg

 

395217_3867362078557_181567591_n.jpg

Ennek ellenére több bringás lánytól is hallottam – és láttam -, hogy kisebb férfivázas bringával tekernek, szóval ez egyén – és megszokás – kérdése. Egyik egykori barátnőmnek is egy kisebb méretű férfivázas montiból építettem egy klassz bringát, a leányzó még a mai napig használja shoppingolásra a városban, és kisebb túrázásokra, ők ketten még boldogan megvannak, nem úgy, mint a hölgyemény és én. :)

RckdileALwhtrd.jpg


merida-lady-kulacs.jpgHa megvan az alap, és esetleg nem elég „csajos” a bringa, vagy valami nem tetszik, akkor aztán el lehet ereszteni az ízlést, a fantáziát, vagy megnézni az éppen aktuális francia dívat szerinti színvilágot és ahhoz igazítani a canga kinézetét.
A pink kulacstartó csavaron át, a mályvaszínű csillámporos bovdenházon át a virágmintás csengőig, szinten minden létezik „csajosban”. A ruhákról pedig már nem is beszélek, hiszen Andris megtette helyettem.

 

noname-gomb-alaku-mintas-csengo.jpg


Nyeregből is kismillió létezik, ezek általában extra kényelmesek, és speciálisan a lányok (formás)fenekére van tervezve, a ruhákról pedig már szó esett korábban.

selle-italia-diva.jpg
Szerencsére gondoltak azokra a nőkre is, akik szeretik a sebességet bringával, ezért a nagyobb gyártók országútra is terveznek női bringákat. Ezeknek kisebb a tengelytávúk, és magasabb a fejcsövük, hogy a hosszú utak során is megfelelő kényelmet biztosítsanak.

Merida_Road_2011_11.jpg

Összegezve, a legfontosabb, hogy a bringa kényelmes legyen, ez aranyszabály a nők és a férfiak esetében is! Ezek után jöhet a külcsín, hiszen a rengeteg kiegészítő miatt ezt teljesen személyre szabhatjuk, és teljesen egyéni bringát rakhatunk össze magunkat. És valljuk  be, a lányok szeretik az egyéniségeket. :)

Szólj hozzá

tech mtb női kerékpár treking bringa treking kerékpár treking bringa geo csajos bringa