2014. ápr 14.

Készülj velünk a 24 órás mountain bike maratonra - I.

írta: bringasandras
Készülj velünk a 24 órás mountain bike maratonra - I.

A 24 órás verseny nevének már a csengése is izgalmat kelt, hiszen egy néhány órás verseny is kemény menet tud lenni, hát még egy 24 órás! Nem csoda, ha mindenki felkapja a fejét egy olyan szalagcím olvasatán, hogy „24 órás verseny lesz a …“ Mi pedig nem kisebb célt tűztünk ki, minthogy egy ilyen mountain bike versenyre fogunk felkészülni csapatunkkal.

IMG_5138_filtered.jpg

Pattanásig feszült idegekkel a rajtnál. Pedig hátra van még 24 óra...

Több sportágban is rendeznek ultratávú megmérettetést, gondoljunk csak a futásra vagy az autóversenyre. Sokaknak erről eszébe juthat a La Mans-i autóverseny, aminek már közel 100 éves múltja van, ezzel együtt több márkának is komoly presztízst hozott. De ne feledkezzünk meg a kerékpárversenyekről sem, mivel mi most ebben vagyunk érintettek.

A 24 órás időtartamú versenyek nagyon összetettek, hiszen itt nem elég a versenyzőnek csak saját magára hagyatkozni, szinte elengedhetetlen egy jó háttér, egy jó csapat. Mi ezt az utat járjuk végig, mutatjuk be lépésről-lépésre a tennivalókat miként készülünk fel a július végi zánkai 24 órás mountain bike maratonra. Így ha kedvetek van, a mi segítségünkkel fel tudtok készülni.

IMG_5722-001_filtered.jpg

A hajnali órákban jönnek a holtpontok. A solo versenyzőknek pedig a reggel közeledtével kezdődik a verseny.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy profi gondolkodással álljunk a versenyhez, jól tervezzük meg a legtöbb apró részletét. Higgyétek el, ez is ér annyit, mintha 2 órával többet edzenénk hetente! Hamarosan összeállítjuk a rendkívül színes és különböző egyéniségekből álló csapatunkat, majd következnek a fizikai felkészülés lépései, a technikai követelmények megvalósítása, majd a versenyzéshez szükséges eszközök összeszedése.

A célunk az, hogy egy jól szervezett csapatot alkossunk és tisztesen helytálljunk. Amitől különlegesek leszünk az az, hogy a csapatunkhoz hűnek maradva a verseny alatt csak Dreher 24 alkoholmentes sörrel frissítünk!

Szólj hozzá

maraton 24 órás verseny életmód(i)