2011. nov 19.

Salice napszemüvegeket hordunk

írta: bringasandras
Salice napszemüvegeket hordunk

A szemüvegek elegáns, kemény tokos dobozban érkeztek. Ezek kicsit nagyobbak, mint az átlag, viszont kényelmes fogása van és legalább minden elfér a dobozon belül. A zipzár kényelmes és tartósnak tűnik. A tok elején hatalmas dombornyomot felirat emlékeztet, hogy most egy Salice szemüveget veszünk a kezünkbe.


Erről beszéltem: van hely belül mindennek. A szemüvegnek bőséges hely jut, kapunk hozzá egy kis törlőkendőt és egy átlátszó lencsét a napsütéstől mentes időszakokra.
A törlőkendőkkel nekem mindig meggyűlik a bajom, ezért inkább mosni szoktam a szemüveget és esetleg a legvégén törölgetek rajta egy picit.


Salice szemüvegek típusait számokkal jelölik. Nem bonyolították túl mindenféle kimondhatatlan olasz szavakkal. A mi fajtánk a 006-os számot kapta. Ezen belül az alábbi típusokat különböztetik meg: ITA- az olasz trikolorral - a cég védjegyével - ellátott keretre utal. A lencséket pedig RW (Rainbow - szívárványosan tükröződő felület), P (Polarizált), CRX (Fotokromatikus) tulajdonságokkal rendelkezhetnek.
A számos lencse és számtalan keret variáció közt mindenki megtalálhatja a stílusának legjobban megfelelőt.


Egy szemüvegről nem lehet sokat írni, mivel nincs teletömve bonyolult technikai részletekkel, amiknél találgatni lehetne, hogy mi miért van, mennyire tartós. Leegyszerűsítve mondhatnánk azt is, ha sötétebben látjuk rajta keresztül a világot, akkor átment a teszten :)
Na azért egy mondattal nem intézem el. 
Lássuk:
Enyhe matt festést kaptak a szemüvegek, ami pont annyira matt, hogy ne látszódjon rajta az ujjlenyomat és pont annyira fényes, hogy jól nézzen ki! A szemüveg szárain és az orrnyeregnél is kis gumidarab igyekszik meggátolni, hogy elhagyjuk a fejünkről. Vikinek és nekem is tökéletesen funkcionált, mindig stabilan tartotta magát a fejünkön.

A szemüveg lencséit az orrnyereg összenyomása és a keret széleiből való kipattintása után tudjuk cserélni. Először eltartott egy darabig, mire sikerült kiszednem a lencsét, mert elég erőteljesen tartotta a keret.

A szemüveget és az árlistát nézegetve bátran állíthatom, hogy egy igazán jó szemüveggel állunk szemben, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki szemüvegvásárlás előtt áll!


Szólj hozzá

salice velossimo