2014. júl 01.

Bringás csajok, formás idomok

írta: bringasandras
Bringás csajok, formás idomok

Miért is jó bringázni? Mert kerek feneket kapunk és megszűnik a narancsbőr is, emellett egészséges és egy jó sport. És miért jó nekünk férfiaknak bringázni? Mert nézegethetjük a sok kerek fenekű, narancsbőrmentes lányt...

bringascsajok2.jpg

A nyár a szabadságról, a lenge ruhákról szól, amikor mindenki szívesebben ül bringára és indul el a szabadba. Értelemszerűen ez megfigyelhető a lányoknál is. Aminek mi csak örülünk... A csinos bringás lányokban van egy kis plusz, amitől szinte mindenki megfordul utánuk. A csinos nőket megnézzük, oké, ez eddig alap. Aztán, ha ez a csinos nő kerékpárra ül, akkor még tovább nő a népszerűsége.

Valami különleges van a bringás lányokban, ami miatt a versenyeken is gyakrabban kattan a vaku vagy érkezik egy felkérés, hogy szerepeljen egy direkt kerékpárversenyzőkről készített naptárban. Így volt ez hazánk legsikeresebb női mountain bike-osával, Benkó Barbarával is, aki a Cyclepassion nevű naptárban rögtön kettő megjelenést is kapott.

bringascsajok_bb_cyclepassion.jpg
Hogy folytassam a sort a csinos és sikeres versenyzőnőkkel, a mindössze 23 éves versenyzőnőről, a mountain bike világranglista első helyezettjéről, Jolanda Neffről is kerestem egy fotót.
bringascsajok_jolanda_neff.JPG
A tuti recept a népszerűségre, ha rögtön egy komplett női csapatot hoz össze valaki. Erre van kettő példám is, amiből az elsőnek rögtön van magyar vonatkozása is: Kormos Veronika tavalyi csapata, a Senger Ladies Professional Cycling Team. A belga csapat a nemzetközi női világbajnokságon és és egyéb elit női versenyeken szerepel szerte a világon. A 16 fős csapat átlagéletkora mindössze 26 év és a legidősebb versenyzőjük is csupán 32 éves.

bringascsajok_senger_team.jpg

bringascsajok_senger_team3.jpg
Egy másik csak női csapat, a Specialized Lululemon is hasonló kvalitásokkal bír. Az amerikai nemzetközi bejegyzésű csapat kettő évvel ezelőtt alakult át a HTC-Highroad Womenből.
bringascsajok_lulumen.jpg
Úgy gondolom, hogy a kerékpársportnak annyiból szerencséje van, hogy még kevésbé bulvárosodott el, mint más celeb(nek vélt) vonalak. Néhány kivételtől eltekintve nincsenek sztárpletykák, kiszivárogtatott intim témák... Ez valószínűleg azt eredményezi, hogy kevésbé népszerű a sport, de ez inkább segít megőrizni a méltóságát, mintha bringás pornófimekben kacsintanának vissza dobogósaink…

bringascsajok_maja_wloszczowska.jpg

Szólj hozzá