2014. máj 17.

Minek nevezzelek? Big foot öszvér

írta: bringasandras
Minek nevezzelek? Big foot öszvér

Egy Petőfi vers első sora villant be, amint megláttam az interneten ezt a nem mindennapi öszvért. Kezdjük először a pufigumikkal: Néhány éve már lappang néhány gyártó kínálatában a pufigumis bringa. A felhasználási területe elég szűk, a homokos, süppedős vagy havas talajon kívül kevés helyen látni előnyét a hagyományos bringákhoz képest.

Purple_Reign_proto-2-640x424.jpg

A ballonos gumihoz speciálisan széles váz szükséges, ami miatt széles Q-faktora lesz a hajtókarnak terpeszben kell tekernünk. Néhány hete volt szerencsém kipróbálni egy ilyen "szörnyeteget" és meglepődtem, hogy a monstrumhoz képest mennyire könnyű volt elindulni vele és menet közben sem jött a "leszakad a lábam a tekeréstől" érzés.

Purple_Reign_proto.jpg

Ha túltettük magunkat ezen a sokkon, a szakavatottaknak feltűnik a hajlított kormány. A hajlított "kos" kormány az országúti és az újabban egyre terjedő, terepen használt cyclocross bringák kelléke.

Purple_Reign_proto-4.jpg

Ennek a kettőnek az ötvözése lett a képeken szereplő bringa. A nevét még az építők sem tudták pontosan meghatározni, lehetne "big foot cross" vagy "cyclo big foot". Ti minek neveznétek?

A legjobb nevet kitaláló 1 doboz, a legjobb magyar nevet kitaláló 2 doboz Dreher24 sört nyer tőlem :)

Szólj hozzá

tech érdekesség big foot