2009. aug 17.

VII. Tisza Maraton "a szegedi havasokban"

írta: bringasandras
VII. Tisza Maraton "a szegedi havasokban"

Az úgy volt, hogy...

... mérlegeltem az idei nyarat, a munkával és bringázással eltöltött időt, erősen a munka győzött... augusztus közepére kettő verseny is jutott, a zalakarosi kupafutam, meg a szegedi tisza maraton. a kupafutamokon már úgyse sok esélyem van normális helyezésre, meg amúgy is szívesebben mentem egy maratonra, így esett a választás a Tisza maraton rövid távjára. Bíztam benne, hogy mindenki Zalakaroson lesz, és talán be tudok gyűjteni egy jó helyezést.

Szombaton érkeztünk, Blazsó Marcival mentünk egy kört a pályán, átmozgattunk, taktikát beszéltünk. Érdekes érzés volt 38 km-t földutakon letekerni, 60 méter szintet begyűjtve :)
Vasárnap reggel zavarban voltam, amikor a rajtszámot átvenni mentem, mert úgy éreztem mindenki engem néz... A sok helyi és környékbeli országútis közül tényleg kitűntem a Zalaegerszegi mezemmel, de végülis barátságosak a helyiek.
Az éles rajt előtt tettünk egy kört a városban, amolyan figyelemfelkeltésként, majd a rakpartra visszaérve elrajtoltunk. Egy kis tolakodás után, Blazsó Marci, Goda Peti és én alkotta trió állt az élre, s váltott vezetésben vittük a mezőnyt a töltésen.

Igyekeztünk kicsit széthúzni a mezőnyt a nagyjából 40-es átlaggal megtett első 5 kilométeren.
A töltésről leérve Marci defektet kapott, talán 5-10 percig nem is láttam. Néhányan az elején elvétettünk egy kanyart a motoros miatt, de hamar felértünk az elejére, ahol egy hosszú távos sráccal álltam össze.
Hamarosan előkerült Marci is, - a Goda Petitől kapott első kerékkel -, innentől hárman mentünk végig. Nagyjából eseménytelenül telt az idő, magabiztosan megszöktünk a bolytól. 1:08:40-es idővel első rövidtávosként értem be, közel 3 perces előnnyel az ezüstérmes előtt.

Szimpatikus kis családias hangulatú verseny volt 160 rövid és 30 hosszú távos résztvevővel. Eredményhirdetés után - ahol egyébként csomó hasznos és értékes ajándékot osztottak szét - a tombolán egy bringa mellett akár egy komplett lakás riasztóberendezést is lehetett nyerni a bőkezű szponzorok jóvoltából.

Szólj hozzá

verseny szeged maraton versenybeszámoló tisza maraton