2014. júl 29.

A leghosszabb napunk

írta: bringasandras
A leghosszabb napunk

A bejegyzés megírásakor először az a frappáns, érdekes cím jutott eszünkbe, hogy "10 ok, amiért nem mi nyertük a 24 órás versenyt". De tulajdonképpen nem találtunk 10 dolgot, amire ráfoghatnánk, hogy miért nem nyertünk.

24_oras_01.JPGA rajtban még vidáman vártuk, hogy nekivágjunk a 24 órának

A résztvevő 77 csapatból 21. helyen zártunk, viszont a kategóriánkban (Elit 2) épp lecsúsztunk a dobogóról. (Ez azt jelenti, hogy a kategória négy csapatából lettünk negyedikek, de mondhatjuk azt is, hogy utolsók.) De ilyen egyszerűen nem adjuk magunkat, nézzük a részleteket!

24_oras_02.JPG

Az előkészületek hibátlanok voltak - a 20 négyzetméteres sátrunk, ami a csapat központjául szolgált, már pénteken este a célterületen állt és a felszerelésből sem volt hiány: a komfortot többek között a hűtőszekrény és a kávéfőző javította. Egy átlag méretű furgont sikerült megtöltenünk a holmijainkkal, amik közt csak nekem 3 napra és kettő főre elegendő mennyiségű kaja volt - ami ugye csak ott derült ki, meg itthon, miután hazahoztuk a maradékot...

24_oras_06.jpg Az éjféli jelmezes futamra készülők – volt aki meztelenül teljesített egy kört. De azt inkább nem akarjátok látni…

A 24 órás verseny tulajdonképpen egy nagy buli, egy kisebb fesztivál, azzal a különbséggel, hogy a felesleges energiát nem a koncerteken való ugrálással és ivással, hanem sportolással vezetnek le a résztvevők. Bár egy teljes nap állt a versenyzők rendelkezésére, hogy kijöjjenek az erőviszonyok, mégis - mint minden évben - az első körben már vérre menő csaták mennek. Mehetnek is, hiszen a leggyorsabb kört teljesítő versenyző külön díjazást kap.

 

A taktikánkban az előre beosztott váltások szerepeltek, tehát 3 körönként cseréltük egymást este 9 óráig. Ebből kettő kört csináltunk végig, így mindenki egyenlő távot tett meg. Sötétedés után 6 körönként váltottuk egymást, így nekem is sikerült 4 órát aludni, amit nem mondanék elégnek, de pont néggyel több, mint a nulla. Nekem hajnalban kellett újra indulnom, nagyjából 5-től kezdtem el a körözést, de már Bence bringázása alatt készenlétben álltam.

24_oras_09.jpgBencét itt éppen egy székben érte az álom…

Csapatunk minden tagja már indulásra készen várta az előtte pályán levő csapattársat, hogy technikai gond esetén se veszítsünk időt, hanem egyből folytathassuk a versenyt. Erre szerencsére nem volt szükség, néhány defekttől eltekintve semmi komoly gondunk nem volt.



A váltás során a bokára szerelt időmérő chip cserél gazdát

 

24_oras_08.jpgA penzumaim teljesítése után egy zuhanyzással próbáltam visszazökkenteni magam a komfortzónámba, amiből a versenyzés és a verseny közben nyelt por rántott ki. A felfrissülést segítette, hogy szombat estére már elfogyott a melegvíz, így folyamatos rekordközeli zuhanyzási időket produkáltam, miközben Kelemen Kabátban nagysikerül slágerének egyik sora csengett a fülembe "Ciki vagy nem de ha hideg a víz hat centi "...

 Lehet mondani, hogy hosszú a nyelvem (bár tényleg hosszú...) és azért írom, de az egy igazán jó ötlet volt, hogy a célban Dreher 24-et ihattunk. Így a forróságban minden menet után odakanyarodtunk mi is, hogy a gyümölcsös üdítő itallal frissítsünk. No és persze azt sem hagyhattam ki, hogy a végén egy közös képre összeálljak a lányokkal...

 

24_oras_03.jpgIzzadtan, koszosan – de azért vállalták a fotót így is…

A legtöbb kört teljesítő csapat 114-et ment, mi "csak" 103-at, ami közel 470 megtett kilométert jelent. Úgy tervezem, hogy jövőre is csinálok egy csapatot, viszont akkor Stefano Domenicaliként (F1 Ferrari csapatfőnök) figyelem és irányítom a nálam erősebb versenyzők ténykedését :-)

Szólj hozzá

maraton mozgásban 24 órás verseny 24 órás MTB verseny 24 órás MTB Zánka